Vilniaus universitetas, Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetas / Vilnius University, Faculty of Economics and Business Administration

Kokybės diena

Vilnius, 2018 m. lapkričio 5 d.

PASAULINĘ KOKYBĖS DIENĄ PASITINKANT

world quality day

Mielieji Lietuvos KOKYBĖS LYDERIAI

pripažįstantys ir vertinantys kokybę VU ir EVAF bendruomenės nariai,

Lietuvos organizacijų vadovai,

Kokybės vadybos padalinių vadovai,

Magistrantai, Doktorantai ir Absolventai,

Dėstytojai ir Kolegos,

 

Jungtinių Tautų Organizacija, pripažindama išskirtinę KOKYBĖS svarbą visose profesinės veiklos ir gyvenimo srityse, 1989 m. paskelbė PASAULINĘ KOKYBĖS DIENĄ (World Quality Day), kuri švenčiama kiekvienų metų lapkričio mėnesio antrosios savaitės KETVIRTADIENĮ.

Tad šių metų  lapkričio 8 dienaPasaulinė Kokybės Diena, o lapkričio5 – 11 dienosEuropos kokybės savaitė, kurios devizas šiemetKokybė yra sėkmė!“ ( European Quality Week 2018: Quality is Success!).

Kokybės savaitė yra puikus metas priminti savo darbuotojams ir kolegoms apie kokybės ir kokybės profesionalų vaidmenį organizacijoje, o kokybės strategams, mokslininkams ir praktikams – apžvelgti nuveiktus darbus, pasiektus rezultatus, pasidalinti su kitais savo veiklos ir kokybės užtikrinimo sėkmės istorijomis bei jų modeliais ir pasisemti naujų idėjų.

Kelias į kokybę, veiklos tobulinimą ir tobulumą yra permanentinis ir longitudinis bei nelengvas. Tačiau kokybė, veiklos veiksmingumas prasideda nuo labai paprastų ir nedaug kainuojančių dalykų, ir visų pirma – nuo pagarbos ir meilės vieni kitiems – pavaldiniams, kolegoms, darbuotojams, klientams, bendruomenei ir visuomenei…

Kokybė – tai nuolatinis ir nuoširdus pasakymas „AČIŪkiekvienam – pavaldiniui, darbuotojui, komandos nariui už kiekvieną gerai atliktą darbą…

Kokybė – reiškia ELGTIS TEISINGAI (sąžiningai, dorai, gerai…) ir tada, kai NIEKAS TAVĘS NESTEBI IR  NEMATO…

Kokybė – tai tikimybė ir galimybė daryti KLAIDAS, kai tu atlieki visai naują darbą, įsavini naują dalyką, naują metodą, etc.

Kokybė – tai supratimas, kad būtent MŪSŲ DARBUOTOJAI, MŪSŲ STUDENTAI  yra svarbiausi mūsų klientai…

Kokybė – tai uolus įsisavinimas, išmokimas KIEKVIENĄ dieną bent VIENOS NAUJOVĖS ar vieno NAUJO DALYKO…

 

Nuoširdžiai sveikiname Jus šios svarbios ŠVENTĖS proga ir linkime Jums PATRAUKLIOS ir EMOCINĮ bei DVASINĮ pasitenkinimą teikiančios JŪSŲ veiklos KOKYBĖS, o asmeniškai JUMS kiekvienam, JŪSŲ kolegoms ir artimiesiems lai likimas dovanoja VISUOTINĘ KOKYBIŠKO GYVENIMO PILNATVĘ.

Šia proga dovanojame Jums visiems VU KOKYBININKŲ “LAISVĖS KELIO” sienos (Vilniuje) istorinę-šventinę atminimo plytą („Laisvės kelio“ sienos 7-ji sekcija, 59-ta eilė nuo viršaus):

kokybininkai

Taigi būkime sėkmingi ir laimingi ne tik Pasaulinę kokybės dieną ir Kokybės savaitę, bet ir visada !

Ir neužmirškime, kad mylintys kokybę ir kokybiško gyvenimo pilnatvę – GYVENA ILGIAU

 

Pagarbiai,

Dalius SERAFINAS – EVAF profesorius, Tarptautinės kokybės profesionalų gildijos prezidentas (dalius.serafinas@evaf.vu.lt)

Juozas RUŽEVIČIUS – EVAF profesorius, Tarptautinės kokybės profesionalų gildijos tikrasis narys (juozas.ruzevicius@evaf.vu.lt)

No Comments Yet

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *