Vilniaus universitetas, Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetas / Vilnius University, Faculty of Economics and Business Administration

Interviu su KV absolvente Jovita Katauskyte

– Kaip sekėsi studijuoti EF?
– Sekėsi gerai, tačiau kartais kildavo abejonių, ar tęsti studijas dėl laiko stokos. Tačiau pasirinkimas studijuoti kokybės vadybą nenuvylė, nors ši programa ir nėra susijusi su mano dabartinėmis pareigomis darbe.

– Kas labiausiai įsiminė, paliko geriausius įspūdžius?
– Labiausiai įsiminė praktinės užduotys: projektų rengimas, galimybės vykdyti auditus realiai veikiančiose įmonėse, susipažinti su kokybės auditoriaus darbu, standartų diegimo procesu. Be to, kadangi dirbu, galėjau pasižiūrėti, ar dėstytojų aiškinami dalykai iš tikrųjų vyksta įmonėse bei geriau perprasti pateikiamą teorinę medžiagą.

– O kas vis dėlto buvo sunkiausia: rašyti mokslinius straipsnius, suderinti paskaitas su darbu,….?
– Sunkiausia – suderinti mokslus su darbu, ne visuomet pavykdavo suspėti į paskaitas. Kadangi dieną reikėdavo dirbti, o vakarais vykdavo paskaitos, nebuvo lengva suspėti atlikti visas užduotis laiku, tekdavo mokytis iki vėlumos. Tuo pačiu metu dar reikėjo judėti į priekį ir su magistro darbu.

– Ar svarstai apie doktorantūros studijas?
– Tai dažniausias šiuo metu man užduodamas klausimas. Tačiau apie doktorantūras studijas negalvoju, norėčiau kurį laiką nuo mokslų pailsėti, be to, nors ir teko parašyti porą straipsnių ir tai buvo tikrai vertinga patirtis, supratau, jog tolimesnė mokslinė veikla mane ne itin domina. Nors galbūt ateityje nuspręsiu dar kartą stoti į magistrą, tik pasirinkusi artimesnę mano užimamoms pareigoms programą.

 

Šaltinis: http://www.ef.vu.lt/pagrindinis/naujienos2/

No Comments Yet

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *