Vilniaus universitetas, Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetas / Vilnius University, Faculty of Economics and Business Administration

Ką reikia žinoti apie darbo, konfidencialumo ir nekonkuravimo sutartis

Kovo 14 d. taip sutapo, kad vykstant VU Karjeros mugei studentų prašymu dėstytojas prof. dr. Juozas Ruževičius į svečius pakvietė advokatę Ingą Klimašauskienę Ekonomikos fakulteto studentams paskaityti paskaitos apie verslo paslaptis, teisinį jų reglamentavimą, darbo sutartis ir nekonkuravimo susitarimus.

Susirinkusiai auditorijai advokatė davė daug naudingų patarimų, į ką reiktų atkreipti dėmesį sudarant įvairias sutartis su darbdaviais. Juolab, kad per pastaruosius pora metų kelis sykius išaugo darbdavių ir darbuotojų ginčų skaičius – verslininkai vis labiau nori apsaugoti verslo paslaptis, kad išliktų konkurencingi ir nenukentėtų nuo esamų ar buvusių darbuotojų.

Advokatė perspėjo, kad esamas ar buvęs darbuotojas atskleidęs įmonės saugomą, neviešą ir komercinę vertę turinčią informaciją gali būti patraukiamas tiek į civilinę, drausminę, administracinę ar net baudžiamąją atsakomybę. Yra tik viena išimtis, kuomet atleidžiama nuo atsakomybės – paslaptis atskleista visuomenės saugumo pagrindu. Kitais atvejais negalima atskleisti, naudoti ar įgyti (gauti) verslo paslapties. Komercinė paslaptis paprastai būna strategija, verslo modelis, rinkodaros planai, rinkų analizė, kainodaros politika, biudžeto planai, finansinės operacijos, sąskaitos likutis, gamybos metodai, technologija, techninė įranga, IT sprendimai, klientų sąrašai, derybos su jais ir pan. Informacijos pripažinimą paslaptimi apsprendžia įmonės savininkas, bendrovės vadovas ar valdyba. Todėl abiems pusėms naudingiausia, kai tai yra aiškiai įforminta dokumentais, pvz., konfidencialumo sutartimi.

Nekonkuravimo sutartys taip pat vienas iš būdų verslininkams apsaugoti save. Šios sutartys paprastai sudaromos tik su tam tikros kvalifikacijos specialistais, kurie disponuoja ypatingai svarbia įmonės informacija. Šia sutartimi numatoma, kaip darbuotojas įsipareigoja nekonkuruoti: nedirbti pas konkurentus tam tikrą laiką, nekurti panašaus verslo tam tikroje teritorijoje ir pan. Paprastai pasirašant šią sutartį numatoma adekvati kompensacija už ribojimus, pvz., buvusio atlyginimo dalis mokama tam tikrą laiką, kai išeinama iš darbo. Kompensacija mokama net ir tuomet, jei darbuotojas atleidžiamas už šiurkštų nusižengimą.
Kalbėdama apie darbo sutartis viešnia priminė, kad būtinosios darbo sutarties sąlygos: nurodyta darbovietė ir darbo funkcijos, o darbo apmokėjimas esminė, bet ne būtinoji. I.Klimašauskienė, sudarant darbo sutartis, rekomendavo atkreipti dėmesį, kad darbovietė būtų nurodyta kaip įmanoma tiksliau, kitu atveju, jei tai bus tik įmonės pavadinimas, darbdavys gali darbuotoją be jokio perspėjimo paskirti dirbti įmonės filiale kitame mieste. Taip pat pravartu apsibrėžti ir priemokų sistemą (jei tokią darbdavys siūlo), nes ginčų atveju vien žodinio susitarimo nepakanka.
Advokatei už puikią paskaitą prof.dr. J.Ruževičius įteikė EF padėką.

Apie advokatę Ingą Klimašauskienę
2005 m. VU įgijo teisės magistrо laipsnį, vėliau tarptautinės teisės magistro laipsnį gavo Suffolk University Law School (Bostonas, JAV), dabar studijuoja VU Tarptautinio verslo mokykloje tarptautinio verslo ir teisės magistrantūroje.
      Dirbti teisininke pradėjo dar studijuodama VU: G4S plc London dukterinėje įmonėje UAB „G4S Lietuva“, stažavosi Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijoje Kalėjimų departamente, advokatų kontoroje „Atkin Chambers“ Londone, 2007 – 2011 m. dirbo advokato Jono Ivoškos kontoroje, o dabar advokatė advokatų kontoroje TARK GRUNTE SUTKIENE.

 

Diana Mieliauskaitė

No Comments Yet

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *